Amandina cu crema caramel

de epurasha2bb in Prajituri, 2 Feb 2011 | 8134 vizualizari

 

le-am facut tocmai de sarbatorile de iarna dar am uitat s ale postez :)))

 

INGREDIENTE

  • pt.blatul de pandispan am folosit reteta de pandispan cu cacao a Laurei Adamache pe care o gasiti aici : http://adamache-laura.blogspot.com/2010/01/retete-incepatori-pandispan-de-cacao.html 
  • 7 oua, 
  • 210 g zahar, 
  • 180 g faina,
  • 30 g cacao, 
  • un praf de sare
  • pt. crema am folosit
  • un plic de crema de caramel din comert,
  • vreo 300 ml lapte pt.prepararea plicului,
  • plus 1ciocolata cu crema caramel
  • 4 linguri cu vraf de frisca Hulala batuta.
  • pt.decor:
  • 1 plic de glazura de ciocolata,
  • cateva linguri din crema caramel si inca o lingura de frisca,
  • miez de nuca

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina cu crema caramel:

Se bat ouale ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul. Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin. Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa fie la temperatura camerei. Apoi vom adauga usor si faina cu praful de  cacao.Turnam in tava dreptunghiulara si coacem pana ce e gata fara sa umblam la cuptor deloc cel putin 20 de minute. Apoi il lasam sa se raceasca pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.Il scoatem frumos si il feliem in 2 blaturi cand s-a racit de tot.

Apoi insiropam si umplem cu crema.

Siropul se face simplu din apa cu zahar topit pe foc mic in care am picurat si esenta de rom.

Crema se face preparand plicul de crema de caramel intai -mixand praful cu laptele rece. Apoi topim la bain marie ciocolata cu caramel si cand e usor racita dar inca fluida se adauga 4 linguri cu varf de frisca batuta Hulala. Se amesteca totul. Se umplu blaturile. Apoi se orneaza deasupra cu glazura de ciocolata si cate o floricica din putina crema ramasa de la umplere in care insa am mai adaugat o lingura de frisca si le-am spritat cu poshul, adaugam si miez ce nuca . Apoi dam la rece si papam dupa macar 2 ore. E ... de vis!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta de vara cu crema de branza